Administratie
Business
Finante
Fonduri UE

BDO Tax: "3-4% din valoarea proiectelor cu fonduri europene ar intra la bugetul de stat prin impozitarea consultantilor straini"

Miercuri, 14 aprilie 2010, 15:13   

Print RSS E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Emilian Duca, partener la compania de consultanta BDO Tax a explicat pentru HotNews.ro miercuri, 14 aprilie ca eliminarea scutirilor de impozit acordate nerezidentilor care lucreaza pe proiecte finantate de organisme internationale, ar fi o masura care ar aduce mai multe venituri la bugetul de stat. Spre exemplu, in cadrul proiectelor cu fonduri europene, unde se aloca sume consistente serviciilor de consultanta. Declaratiile au fost facute cu ocazia unui seminar organizat de Ziarul Financiar. Acesta a explicat ca teoretic vorbim despre valori mari ale fondurilor europene care sunt alocate pe proiecte, iar partea alocata consultantei este si ea consistenta. Ideea este ca, daca ar fi impozitate firmele de consultanta nerezidente, avand in vedere o rata a profitului de circa 30% in acest domeniu, se poate spune ca 3-4% din fondurile europene s-ar intoarce sub forma de impozite la bugetul de stat. Aceasta este numai o estimare personala.

Potrivit lui Duca, in prezent, firmele de consultanta nerezidente sunt scutite de impozit pentru serviciile prestate in cadrul proiectelor finantate de organisme internationale, de statul roman sau garantate de statul roman.


ARHIVA

TOP articole

Nu exista niciun articol deocamdata in aceasta categorie


Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro