Administratie
Business
Finante
Fonduri UE

Consultant fiscal: "Impozitul forfetar pe care il propune Ministerul de Finante se raporteaza la niste criterii subiective"

Luni, 19 aprilie 2010, 16:06   

Print RSS E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Emilian Duca, partener la compania de consultanta fiscala BDO Tax a explicat miercuri, 14 aprilie ca impozitul forfetar pe care Guvernul doreste sa il introduca nu asigura un venit la bugetul de stat la fel de sigur precum actualul impozit minim si ca "nu ataca decat prin ricoseu evaziunea fiscala". "Acest impozit ar trebui insotit de masuri ferme de control in special in ceea ce priveste utilizarea caselor de marcat si in cazul comercializarii alimentelor in pietele agroalimentare", a mai spus consultantul fiscal.

Acesta a mai spus ca impozitul forfetar inlocuieste impozitul pe venitul microintreprinderilor dar fara dreptul de a opta pentru impozitul pe profit (chiar daca acesta este mai mare).

Legat de stabilitatea fiscala, Emilian Duca a mai spus ca aceasta este in pericol atata timp cat ordonantele de urgenta "raman la indemana Guvernului, iar Parlamentul nu se coordoneaza cu Guvernul in problematica fiscala".

Despre unele facilitati acordate mediului de afaceri pana in prezent, "este mai bine sa nu le aplici", a mai explicat consultantul fiscal, dand drept exemplu scutirea de impozit pe profitul reinvestit.

In acelasi timp, platile anticipate de impozit, desi nu sunt confortabile pentru unii contribuabili, "ar fi fost preferabile impozitului minim si ar fi dus la o predictibilitate a veniturilor/incasarilor bugetare pe termen scurt".


ARHIVA

TOP articole

Nu exista niciun articol deocamdata in aceasta categorie


Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro